Κληρώστε Μας Κι Αποκληρώστε Μας!

Δεν θέλετε και παπά να σας το πει ότι τον ψιλό-ήπιαμε.

Χάλια η κλήρωση των ημιτελικών για την Κύπρο, πολύ καλή για την Ελλάδα.

Ε, μα δεν τα ανακάτευε καλά κι αυτή η Χριστιανή η παρουσιάστρια να μας πάνε λίγο καλύτερα τα πράγματα. Ό, τι έβρισκε μπροστά της το άρπαζε, που να της κοπεί το χέρι! Έχουμε που έχουμε μέτριο τραγούδι με μέτριο συνθέτη, μας κλήρωσε με τα μεγαθήρια! Και μάλιστα στο Α’ μισό του πρώτου ημιτελικού, που είναι όλα εναντίον μας!

Κατ’ αρχάς έχουμε μαζί μας την Ουκρανία, που δεν πα να βγει να απαγγείλει τον τηλεφωνικό κατάλογο, θα προκριθεί. Φέτος, λέγεται ότι αν επιλέξει και ένα τραγούδι που αναφέρεται στη Μαρία-Τερέζα, πάει ξανά για νίκη! Άρα, σίγουρη η πρόκριση.

Η Κροατία κατεβαίνει επίσης με αξιώσεις νίκης αν επιλέξει εντέλει τον Baby Lasagna, που κατά πώς φαίνεται προς τα εκεί πάει το πράγμα. Σίγουρη πρόκριση και η Κροατία με δορυφόρους και αρωγούς Σερβία και Σλοβενία.

Η Σερβία και η Σλοβενία καλοβλέπουν επίσης την πρόκριση. Η Σερβία επαναφέρει μάλλον την Κονστράκτα (5η θέση το 2022 και με μεγάλο fanbase ανάμεσα στους Eurofan). Η Σλοβενία στέλνει τεράστια μαλακία κατ’ εμέ αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο app των eurofan που ψηφίζουν τα αγαπημένα τους βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες που ανακοίνωσαν ήδη τα τραγούδια τους. Οπότε έχουμε άλλες δύο χώρες που έρχονται με φόρα.

Η Αυστραλία πρέπει να προσπαθήσει για να αποκλειστεί. Μην κοροϊδευόμαστε. Πρόκειται για χώρα - ήπειρο, δεν είναι χαζή η EBU να τη χάσει έτσι εύκολα. Εδώ της ανανέωσαν τη συνδρομή χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να μας εξηγήσουν ποτέ σε ποια βάση έγινε αυτό, ενώ υποτίθεται πως έγιναν αποδεκτοί για 7 χρόνια μόνο και μετά θα τους έστελναν σπίτι τους. Μόνο μία φορά αποκλείστηκε η Αυστραλία από τον τελικο, και εκείνη επειδή δεν παρέστησαν καν στον Διαγωνισμό και έστειλαν συμμετοχή-βίντεο, το 2021 επί κορωνοϊού.

Το Λουξεμβούργο είδανε και πάθανε να το επαναφέρουν μετά από 30 χρόνια, δεν πρόκειται να το αφήσουν στην απέξω έτσι απλά. Θα το σπρώξουν όσο γίνεται, και θα το φροντίσουν επαρκώς ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία του στον τελικό. Έχει ήδη ένα από τα καλύτερα τραγούδια so far, δεν το βλέπω να κόβεται. Δεν είναι τυχαίο που του έμπηξαν και Ισραηλίτισσα τραγουδίστρια. 

Η Λιθουανία παίζει να επαναφέρει τους The Roop (έφεραν 8η θέση το 2001 στο Ρόττερνταμ, ενώ αν γινόταν ο Διαγωνισμός του 2020 παίζει να είχαν πάρει και πρωτιά), οι Ιρλανδοί έχουν μαζέψει τα φώτα πάνω τους με τη διαβολοκόρη που επέλεξαν τις προάλλες, ενώ έχουμε ακόμα να δούμε κατά πόσο θα κατεβάσουν οι Ισλανδοί τον Παλαιστίνιο και οι Φινλανδοί κάτι ισάξιο της κληρονομιάς που άφησε πίσω του το cha-cha-cha.

Η Μολδαβία και το Αζερμπαϊτζάν είναι EBU sweethearts, έχουν προκριθεί και σε δίσεκτους καιρούς με άθλιες συμμετοχές. Δεν ξέρω τι πρέπει να στείλουν για να κοπούν. 

Τι απομένει πια; Η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Κύπρος.

Μεγάλη ατυχία που δεν κληρωθήκαμε με την Ελλάδα μαζί, αν και πια ούτε αυτό δεν αρκεί. Έχουμε βέβαια την Αυστραλία αλλά πόσο γνωστή είναι πια η Σύλια Καψή εκεί πέρα για να μας τάξουν το δωδεκάρι; Εδώ του Λάμπρου που είναι πιο γνωστός και δεν του το έδωσαν, θα το πάρει αυτή; Δεν νομίζω.

Πάπαλα η Κύπρος για φέτος, χωνέψτε το όσο είναι νωρίς. Μηδένα προ του τέλους μακάριζε είπαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά θαύματα δεν γίνονται. Εν πάση περιπτώσει. Μπορούμε να ελπίζουμε γιατί είναι κρίμα η κοπέλα και τα Λος Άντζελες που έφαγε στη μάπα για να χορογραφηθεί. Βέβαια είμαστε και εμείς κρίμα, εμείς οι διαχρονικοί σκληροπυρηνικοί θεατές του Διαγωνισμού, αλλά εμάς ποιος μας λαμβάνει υπόψιν; 


Η Ελλάδα από την άλλη θα τα πάει περίφημα. Τα έχει όλα με το μέρος της φέτος. Πέραν του ότι κληρώθηκε σε ημιτελικό με περισσότερες χώρες, και αυτό κάνει δυσκολότερη την πρόκριση, έχει μαζί της αρκετές χώρες-φίλες: Η Μάλτα, η Αλβανία, η Αρμενία, η Γεωργία, η Ολλανδία, το Σαν Μαρίνο και το Βέλγιο είναι χώρες που πρόσκεινται θετικά απέναντι στην Ελλάδα. Οι μισές εξ αυτών εκτιμούν και το έθνικ ως είδος γιατί συχνά-πυκνά και αυτές από αυτό εκπροσωπούνται. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην προκριθεί η Ελλάδα. Είναι μέσα από τώρα και καλοβλέπει το τοπ5 κατά τη γνώμη μου. 



Κάποτε σκέφτομαι ότι είναι όλα στημένα. Μια χρονιά δεν εμπιστευτήκαμε το τραγούδι μας στους Σουηδούς και αμέσως παραμεριστήκαμε. Είναι αυτό τυχαίο; Μάθανε και ότι κατεβαίνουμε με ετοιματζίδικο, σου λένε χέστηκαν οι Κύπριοι για κάτι πιο αυθεντικό και ωραίο, γιατί να σκάσουμε να τους σπρώξουμε; Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. Έχω φίλο που ισχυρίζεται ότι η κλήρωση του champions league είναι στημένη. Στη Γιουροβίζιον θα κωλώσουμε άμα λάχει να ούμε;

Μακάρι να διαψευστώ ως προς την Κύπρο και μακάρι να επιβεβαιωθώ ως προς την Ελλάδα.

Σε λιγότερο από 100 μέρες έχουμε Γιουροβίζιον!  

Σχόλια

  1. Η Μαρία-Τερέζα ποια είναι; Μήπως εννοείς την Μητέρα Τερέζα; Καλά, το ότι η Ουκρανία θα προκριθεί ακόμα κι αν τραγουδήσει τον τηλεφωνικό κατάλογο είναι δεδομένο, αλλά το ότι είναι και πάλι φαβορί για νίκη (πριν λίγο τσέκαρα τα odds στο eurovisionworld και την έχουν πρώτη) δεν μπορώ να το χωνέψω! Δηλαδή έτσι θα πάει από δω και πέρα; Θα κερδίζουν εναλλάξ τη μια χρονιά η Ουκρανία την άλλη η Σουηδία; Καλύτερα η Ισλανδία με τον Παλαιστίνιο-ας κερδίσουν και αυτοί μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία Τερέζα έγραψα; χαχαχα! Ναι αυτό εννοώ... Πάντως, είναι η πρώτη φορά που μου αρέσει ουκρανικό τραγούδι. Δεν θέλω να κερδίσουν, εννοείται, αλλά αν κερδίσουν δεν θα παραπονεθώ. Μένει μόνο να δω ποιος θα βγει δεύτερος για να ξέρουμε πού θα γίνει το 2025. Φέτος, προς το παρόν τουλάχιστον, είμαι με την Κροατία και τον baby lasagna.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ για τον Baby Lasagna. Κι εμένα μου αρέσει πολύ το τραγούδι του και το όλο κόνσεπτ και, αν τελικά πάει Γιουροβίζιον, μάλλον θα έχει την ψήφο μου. Βέβαια, η Κροατία δεν είναι χώρα με δυναμική νίκης (εκτός κι αν θέλει η EBU να της το δώσει για να ενθαρρύνει τις βαλκανικές χώρες που έχουν αποχωρήσει να επιστρέψουν) αλλά με ένα δυνατό staging μπορεί άνετα να χτυπήσει 5αδα. Ελπίζω μόνο να μην κάνουν τη μαλακία και ξαναστείλουν τους Let 3—νισάφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου