Εμείς Φταίμε Που Το Ξενυχτίσαμε!

 

Ναι, καλησπέρα σας! Εγώ μιλώ; Ακούγομαι;

Ήρθα να σας πω ένα τεράστιο γαμιέστε! Και να πάω να κοιμηθώ!

Ένα θα σας πω! Το 2006 όταν ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου παρουσίασε τη βαθμολογία της Κύπρου και είπε «καλησπέρα σας από την τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης», το ΡΙΚ έφαγε παρατήρηση από την EBU για την πολιτικοποίηση του Διαγωνισμού. Στο DVD που κυκλοφόρησε αργότερα, ο Χριστοφόρου είχε αποσιωποιηθεί, και δεν ακουγόταν καν.

Το 2016 η Αρμένισσα τραγουδίστρια όταν εμφανίστηκε σε πλάνο πανηγυρισμού για την πρόκρισή της στον τελικό κρατώντας μία σημαία του Ναγκόρνο Καραμπάχ η EBU επενέβη εκ νέου με αυστηρές συστάσεις προς τον αρμένικο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, εφιστώντας του την προσοχή στους κανονισμούς για τη μη πολιτικοποίηση του θεσμού.

Το 2019 όταν οι Ισλανδοί εκπρόσωποι στον Διαγωνισμό του Ισραήλ εμφανίστηκαν κρατώντας κασκόλ της Παλαιστίνης, δέχθηκαν ακόμα πιο αυστηρές συστάσεις, ενώ στο DVD το οποίο κυκλόφορησε αργότερα, το επίμαχο πλάνο αφαιρέθηκε και στη θέση του εμφανίστηκε απλά η σημαία της Ισλανδίας.

Απόψε πώς έγινε και η Ουκρανία έβγαλε κοτζάμ διάγγελμα και πήρε και το στέμμα και δεν άνοιξε ούτε μύτη, αδυνατώ να καταλάβω. Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Είμαστε μαλάκες; Ναι είμαστε. Είμαστε που καθίσαμε και ξενυχτίσαμε για να σας δούμε! Από τον Ιανουάριο μου λέγανε «μην ασχολείσαι, στην Ουκρανία θα το δώσουν» και δεν ήθελα να το πιστέψω ότι είναι ποτέ δυνατόν να δοθεί τέτοιο δώρο στην Ουκρανία, η οποία και η ίδια είπε ότι «προτιμώ να μην κερδίσω γιατί δεν μπορώ να το διοργανώσω, και είμαι ευχαριστημένη και με τη δεύτερη θέση».

Φυσικά, τι να πεις; Οι επιτροπές τους έβγαλαν τέταρτους. Ο κόσμος τους έδωσε τη νίκη! Οπότε, πώς να φταίξει η EBU; «Εμείς τους αναχαιτίσαμε όσο μπορούσαμε» θα πουν και θα έχουν δίκαιο. Και εδώ που τα λέμε, και δέκατους να τους έβγαζαν, με τόση πολλή υποστήριξη από τον κόσμο, πώς να μην ανέβουν πρώτοι; Τώρα θα μου πεις, άμα 5 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες πλημμύρισαν την Ευρώπη, πώς να μην έρχονται πια κάθε χρόνο πρώτοι στην τηλεψηφοφορία; Αλλά αναρωτιέμαι. Έχει κέφι ο πρόσφυγας να δει της Γιουροβίζιον; Έχει λεφτά ο πρόσφυγας για τελεβότινγκ;

Είμαι έξαλλος! Τόσο εκνευρισμένος! Να έχεις τον υπέροχο Εγγλέζο να στέλνει αυτό το αριστούργημα, ή τον κώλο της Σανέλ να σπαρταρά μπροστά σου και εσύ να στέλνεις αλληλεγγύη στην Ουκρανία κατ’ αυτόν τον τρόπο. Στείλτε κονσέρβες και όπλα ρε ζώα! Που σας ήρθε να επιδείξετε αλληλεγγύη με δωδεκάρια. Η αλληλεγγύη είναι εγγυημένη, έτσι κι αλλιώς. Τι μας φορτώσατε αυτό το παλιοτράγουδο τώρα στο παλμαρέ των νικητών; Ούτε δυο φορές δεν θα αντέξουμε να το ξανακούσουμε!

Πάω για ύπνο. Δεν αξίζει το ξενύχτι για ανάλυση μίας κατά τα άλλα άκρως ενδιαφέρουσας βραδιάς. Θα σας τα πω όταν καλμάρω. Άγνωστον το πότε!

Άντε γαμηθείτε! Μου θέλετε και Γιουροβίζιον αντί να πάτε να πολεμήσετε, άχρηστοι! Έτσι θα σωθεί η Μαριούπολη. Με τις Στεφανίες! Ουστ!

Σχόλια

  1. Πες τα! Αντί για διαγωνισμό τραγουδιού, καταλήξαμε να βλέπουμε συναυλία αλληλεγγύης για την Ουκρανία με guest καλλιτέχνες από 24 άλλες χώρες. Τι να πω, αν ολόκληρη Ευρώπη πιστεύει όντως ότι αυτό που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή ο ουκρανικός λαός είναι βραβεία στη Γιουροβίζιον, εγώ πάω πάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα σταματήσεις να ασχολείσαι, και θα εκλείψει μία από τις αγαπημένες μου ασχολίες την επομένη του διαγωνισμού (το να διαβάζω την εμπαθή αλλά σωστή σου κριτική).

    Ακόμα δεν έχω συνέλθει από το φιάσκο του Σαββάτου. Μακάρι ο διαγωνισμός να γίνει του χρόνου στο ΗΒ, να αξιωθώ να τον παρακολουθήσω από κοντά μπας και σταματήσω να ασχολούμαι και να συγχύζομαι καθε χρόνο και πιο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου