Κυνηγάμε Ουράνια Τόξα

 Ανακάλυψα πρόσφατα, ακούγοντας μία συνέντευξη της Άννας Βίσση ότι η Μαρίνα Σάττι είχε συμμετάσχει στους Δαίμονες του 2013. 

Είχα πάει στους Δαίμονες του 2013 και μάλιστα εις διπλούν. Είναι και ένα έργο που ξέρω απέξω, παρόλα αυτά ουδέποτε είχα προσέξει τη Μαρίνα Σάττι ανάμεσα στους συμμετέχοντες. 

 

Έκατσα και το έψαξα και έκπληκτος ανακάλυψα ότι το αηδόνι που τραγουδά σόλο στα «Ουράνια Τόξα» είναι εκείνη. Τα «Ουράνια Τόξα» είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια των Δαιμόνων και ομολογώ ότι εκείνη που τα ερμηνεύει στη βερσιόν του 2013 είναι κλάσεις ανώτερη από εκείνην που τα είπε στη βερσιόν του 1991. Είναι η Μαρίνα Σάττι.

 

Καμαρώστε την πιο κάτω και ψάξτε την περαιτέρω.

 

Μένω όλο και περισσότερο ενεός όσο γνωρίζω καλλιτεχνικά τη Μαρίνα Σάττι. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτό το ταλέντο το γνωρίσαμε μέσα από το χλιαρό χιτ της Μάντισσας και ύστερα από κάτι χιψτερικά ποπάκια τύπου Τουκουτούμ, τα οποία ναι μεν έχουν μία ενδιαφέρουσα ελληνική λαϊκή αισθητική, αλλά πόρρω απέχουν από αυτό που μπορεί να προσφέρει επί της ουσίας μία φωνή όπως της Σάττι η οποία άξιζε να εμφανίζεται σε μέγαρα και όπερες.

 

Λατρεύω το Ζάρι και το θεωρώ εξαιρετικό, αλλά τώρα που ανακάλυψα τις πραγματικές τις δυνατότητες, το βρίσκω «λίγο».

 

Καλή η χιψτεριά, αλλά όταν μπορείς να ανέβεις στο Έβερεστ δεν συμβιβάζεσαι με το Τρόοδος. 


 

Σχόλια

  1. Κι εγώ έχω δει και τους δυο "Δαίμονες". Φοβερή η Σάττι, ούτε εγώ το ήξερα!

    https://www.youtube.com/watch?v=EZTWGnrt6pk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου