The Complete Line Up - Γ' Μέρος

 Συνεχίζουμε με το Γ’ μέρος.

21. ΙΤΑΛΙΑ – Brividi. Το ιταλικό τραγούδι το συμπάθησα από τις πολλές φορές που το άκουσα. Κατάφερα και το χώνεψα σιγά σιγά, αν και εξακολουθώ να το θεωρώ ένα μέτριο τραγούδι. Λίγο τα ιταλικά, λίγο ο Μαμούντ που είναι ιδιαίτερα αγαπητός εξαιτίας της συμμετοχής του το 2019, λίγο που παίζουν εντός έδρας, λίγο η πίτσα, το κολοσσαίο και ο πύργος της Πίζας, ε, καλά θα πάει κι αυτό. Βαθμολογία: 6/10.

22. ΛΕΤΟΝΙΑ – Eat Your Salad. Μόνο και μόνο που τόλμησαν να ανοίξουν το τραγούδι τους με τον στίχο “Instead of meat, I eat veggies and pussy”, τους συμπάθησα. Φυσικά, δεν επιτρέπεται να το πουν. Ελπίζω να το πει το κοινό, που θα βρίσκεται στην αρένα, ή, τέλος πάντων, κάποιοι από το κοινό. Κατά τα άλλα, ένα βαλτικό κακέκτυπο στο στιλ των τραγουδιών του Bruno Mars, και τίποτα περισσότερο. Η θέση τους θα εξαρτηθεί από τη σειρά εμφάνισης τους κι από το ποιες βαρετές μπαλάντες θα το «αγκαλιάσουν». Τους θεωρώ καθαρά comic relief συμμετοχή. Βαθμολογία: 4/10.

23. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – Sentimentai. Την αγαπώ! Η κίνησή της, ο τρόπος που κουνά τα χέρια της, ο ρυθμός που με παραπέμπει σε σεβεντίλα και woman in love από Μπάρμπαρα Στράιζαντ, τα λιθουανικά, το «τουκ-τουκ» με το οποίο ξεκινά το άσμα, όλα αυτά μαζί συνδυασμένα, πλην της ιδιαίτερης κόμης που παραπέμπει σε καπουτσίνο μοναχό, με έχουν κερδίσει. Την έχω στο τοπ10 μου φυσικά τέτοια ρετρό τα έχω μέσα στην καρδιά μου. Βαθμολογία: 8/10. 


24. ΜΑΛΤΑ – I Am What I Am. Be whoever you want to be, we don’t give a shit! Καλά δεν βαρέθηκαν; Κάθε χρόνο να έχει 2-3 τραγούδια και να καταλήγουν όλα στη μέτρια κατάταξη του πίνακα; Το δοκίμασε η Σερβία το 2015, το δοκίμασε η Ντέμυ το 2017, το δοκίμασε η Γαλλία το 2019, φτάνει! Δεν ενδιαφέρει κανέναν τι είστε και πώς το διαχειρίζεστε! Πέραν τούτου, το τραγούδι ως τραγούδι, συμπαθητικό. Καλά έκανε η Μάλτα και άλλαξε τραγούδι, μπορεί να μην μπαίνει καν στο τοπ15 με το υφιστάμενο, αλλά το προηγούμενο δεν υποφέρονταν. Αυτό, παίζει να αντέξεις και να το ακούσεις ως το τέλος. Βαθμολογία: 5/10.

25. ΜΟΛΔΑΒΙΑ – Trenuletul. Αυτοί θα πάνε καλά, γιατί όπως και οι Λετονοί, θα κάνουν νταβαντούρι και θα ξυπνήσει το κοινό. Είναι γνωστοί κιόλας στο Eurovision fandom με τις δύο προηγούμενες συμμετοχές τους και ξέρουν πάνω κάτω που πατούν και πού πηγαίνουν. Στα συν το ακραιφνές φολκλόρ καθώς και η επιλογή να τραγουδήσουν στη μητρική τους γλώσσα. Φυσικά, τα πολλά τα κλαπατσίμπαλα με κουράζουν και δεν ξέρω αν πέραν του θεάματος αντέχω να ακούσω το τραγούδι μόνο του, αλλά αναγνωρίζω και εκτιμώ την προσπάθεια. Βαθμολογία: 4/10.

26. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – Breath. Βαλκανική μπαλάντα δευτέρας διαλογής, στα πατήματα εκείνων που έστελνε ο Ζέλικο Γιοξίμοβιτς για τη Σερβία πριν 20 χρόνια. Σόρρι, αργήσατε. Breath in, breath out, off you go. Βαθμολογία: 3/10.

27. ΟΛΛΑΝΔΙΑ – De Diepte. Η Γιουροβίζιον που θέλουμε να έχουμε! Σύγχρονη, ψαγμένη, στην γλώσσα της κάθε χώρας! Εύγε! Ποπ άλφα-άλφα ποιότητας. Αυτό παλιά το λέγαμε «πολύ καλό για τη Γιουροβίζιον». Επιτέλους, ας γίνει ο κανόνας. Αν η Ολλανδία δεν είχε κερδίσει τόσο πρόσφατα, δεν θα είχα πρόβλημα να είναι αυτή η νικήτρια φέτος. Όπως και να ‘χει, η συμμετοχή της είναι υποδειγματική και την έχω για τοπ5. Βαθμολογία: 10/10.

28. ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Circles. Πρόοδος για τα Σκόπια που ξεφεύγουν από τις βαλκανικές μπανάλ συμμετοχές και πληρώνουν για κάτι πιο διεθνές και καλό-φτιαγμένο. Με Αμερικάνα τραγουδίστρια εισαγωγής, και ένα τραγούδι κονσέρβα, ομολογώ ότι παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό, μα τα μάλα αδιάφορο. Απ’ αυτά που θα περάσουν και δεν θα ακουμπήσουν. Βαθμολογία: 4/10.

29. ΝΟΡΒΗΓΙΑ – Give That Wolf A Banana. Έχω αναφερθεί προηγουμένως στη νορβηγική συμμετοχή. Πιστεύω θα κερδίσουν την τήλε-ψηφοφορία με αυτό το τραγούδι και θα δημιουργήσουν άπειρα memes. Η χορογραφία είναι ξεπατικωμένη από το Bad Romance της Lady Gaga, αλλά είμαστε οι τελευταίοι που δικαιούμαστε να μιλούμε. Τους έχω στο τοπ10 μου. Βαθμολογία: 7/10.

30. ΠΟΛΩΝΙΑ – River. Δεν αντέχω να το ακούω, ενώ η χροιά της φωνής του τραγουδιστή μου προκαλεί ενόχληση στο αυτί. Συγγνώμη, δεν καταλαβαίνω το hype, ούτε γιατί θεωρείται φαβορί. ΟΧΙ κάθετο και δαγκωτό. Βαθμολογία: 2/10.

Η συνέχεια και το τέλος, τουμό!

Σχόλια